איך לחפש עבודה לפני הצבא? טיפים והמלצות לחסרי ניסיון

בין אם אתם חיילים לעתיד שמחפשים לנצל את הזמן הפנוי לפני הגיוס ובין אם אתם פשוט רוצים להרוויח קצת כסף ולצבור ניסיון תעסוקתי, חיפוש עבודה לפני הצבא הוא הרבה פעמים משימה מאתגרת – אבל ממש לא משהו שהוא בלתי אפשרי. במיוחד עבור צעירים שעדיין אין להם ניסיון תעסוקתי של ממש, תהליך החיפוש דורש יצירתיות, סבלנות והבנה של שוק העבודה לצעירים. אז אם גם אתם נמצאים ממש לפני החיפוש, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להבין איך לחפש עבודה, כולל המלצות על אתרי האינטרנט והטכניקות הטובות ביותר. מתחילים.

הכירו את אתר סחבק: עבודות לצעירים בכל רחבי הארץ

אתר סחבק הוא אחד הכלים הטובים ביותר עבור צעירים שמחפשים עבודה, במיוחד כשמדובר בצעירים לפני הצבא וגם אחרי השחרור. אתר סחבק בעצם מתמקד בפרסום משרות שמיועדות במיוחד לצעירים ולחסרי ניסיון. תוכלו למצוא בו מגוון רחב הזדמנויות בכל רחבי הארץ לפי חלוקה גיאוגרפית, למשל מודעות דרושים באר שבע, עמוד דרושים תל אביב, עבודות בירושלים, אילת ובכל רחבי הארץ. יתרון משמעותי נוסף הוא האפשרות לסנן את המשרות לפי התחומים שמעניינים אותנו, ציפיות שכר ואופי העבודה. בנוסף, האתר מציע הגשת קורות חיים בלחיצת כפתור ותוכלו למצוא בו פרסומים של מותגים גדולים לצד משרות קטנות יותר שמתאימות בדיוק לצעירים.

לחפש ברחוב: עבודות שמחכות לכם מעבר לפינה

לפעמים הדרך הטובה ביותר להבין איך לחפש עבודה, היא פשוט לצאת מהבית ולהתחיל לשוטט באזורי מסחר, מרכזי קניות או אזורי בילוי קרובים לבית. עסקים קטנים, חנויות, מסעדות ובתי קפה רבים, מפרסמים מודעות דרושים ישירות על דלתות העסק או חלונות הראווה. אל תהססו להיכנס ולשאול אם יש משרות פנויות. גישה אקטיבית כזו מעבירה מסר חיובי על היוזמה שלכם, דבר שמוערך מאוד על ידי מעסיקים.

מפה לאוזן: מתייעצים עם חברים ומשפחה

לפני שאתם יוצאים לתהליך של חיפוש עצמאי, כדאי לשתף את הקרובים שלכם בתהליך. חברים, בני משפחה, שכנים או אפילו מכרים קרובים יכולים להוות מקור מידע יקר ערך. אנשים רבים שומעים על משרות פנויות לפני שהן מתפרסמות, ואם תיידעו את הסביבה שלכם שאתם מחפשים עבודה, ייתכן שתמצאו הזדמנות נהדרת דרך מישהו שמכיר אתכם. ככלל, ככל שתשתפו יותר אנשים שאתם מחפשים עבודה, כך עולים הסיכויים שלכם למצוא את המשרה שאתם מעוניינים בה בזמן הקצר ביותר.

לא מתביישים: פונים ישירות למקומות העבודה

מי שרוצה למצוא עבודה מהר, שווה בהחלט לאמץ את הגישה האקטיבית עם קצת ״חוצפה ישראלית״. אם יש לכם מקום עבודה מסוים שבו אתם חולמים לעבוד, גשו לשם ישירות והציעו את עצמכם. זו יכולה להיות חנות שאתם ממש אוהבים, מסעדה שאתם מכירים או אפילו עסק מקומי שבו אתם רואים את עצמכם משתלבים. בסופו של דבר חשוב לזכור כשאתם שואלים את עצמכם איך לחפש עבודה, שהעניין כאן זה לא רק למצוא את המקום הנכון, אלא גם ליצור רושם חיובי. הקפידו להגיע עם חיוך, היו מנומסים והסבירו שאתם מחפשים את ההזדמנות הראשונה שלכם בעבודה ושאתם חרוצים ולומדים מהר על אף היעדר הניסיון.

תלו מודעה בעצמכם – זה אף פעם לא מזיק

אם אתם מתקשים למצוא משרה שמתאימה לכם, אפשרות יצירתית היא לתלות מודעה באזורים מרכזיים. המודעה יכולה לכלול את השם שלכם, הגיל, תחומי העניין שלכם ואת סוג המשרה שאתם מחפשים. זוהי דרך יעילה ליצור חשיפה ולתת לאנשים באזור לדעת שאתם זמינים לעבודה. כמובן, הקפידו לעשות זאת באזורים מסחריים בהם יש מן הסתם הזדמנויות עבודה רבות.

לקראת ראיון עבודה? 5 טיפים מנצחים שכדאי לאמץ

נכון, זאת אולי העבודה הראשונה שלכם פחות או יותר, ועדיין יש דרכים מעולות לשדר ביטחון ולהותיר רושם חיובי. הנה כמה טיפים חשובים:

  1. התכוננו מראש: למדו על המקום שבו אתם מתראיינים. הבנה של העסק או הארגון יכולה לשדר רצינות.
  2. לבוש הולם: בחרו בלבוש פשוט אך מסודר ונקי. רושם ראשוני חשוב מאוד בראיונות עבודה.
  3. שפת גוף בטוחה: שמרו על קשר עין, היו חיוביים ודברו בביטחון.
  4. תשובות כנות: אם אתם חסרי ניסיון, חשוב מאד שתהיו לגמרי כנים לגבי זה, אך הוסיפו שאתם מוכנים ללמוד ולהשקיע.
  5. לא לשכוח לשאול את כל השאלות החשובות: בררו לעומק לגבי דרישות המשרה, תנאי ההעסקה, שעות פעילות העסק, שכר וכו׳.

לסיכום: חיפוש עבודה לצעירים – משימה אפשרית ומתגמלת

למצוא עבודה לפני הצבא זה דבר שבהחלט עשוי להיות מאתגר, אבל בעזרת גישה נכונה, תכנון מראש ושימוש בכלים כמו אתר סחבק, תוכלו למצוא הזדמנויות נהדרות. זכרו תמיד – איך לחפש עבודה זו מיומנות שדורשת יצירתיות והתמדה, אך בסופו של דבר ההשקעה משתלמת. עם קצת רצון ויוזמה, תוכלו להשתלב במגוון משרות לצעירים לפני הצבא, להעביר את הזמן בכיף ואפילו להתחיל לחסוך כמה שקלים לקראת הטיול שאחרי. אז למה אתם מחכים?

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

נגישות