פתיחת עסק לשיפוצים היא צעד טוב – יש ביקוש מתמיד לשיפוצים מכל הסוגים בכל המקומות בארץ, ואם אתם מחפשים לספק שירות בעל ערך לבעלי בתים ובעלי נכסים מסחריים זוהי דרך נפלאה לעשות זאת. עם זאת, אם אתם חדשים בעולם העסקים, תצטרכו ללמוד איך להתחיל ואיך תוכלו להתמודד עם כמה שפחות מיסים. עוסק פטור יכול להיות סטטוס מתאים בשבילכם בתחילת הדרך, ובמאמר שכאן תקבלו את כל המידע שאתם צריכים בנושא.
מהו עוסק פטור?
עוסק פטור הוא עסק קטן המייצר הכנסות מתחת ל-120,000 ש"ח בשנה, והוא זכאי לפטור ממע"מ (מס ערך מוסף). המשמעות של הפטור היא שלא תצטרכו לגבות מהלקוחות מע"מ על השירותים שלכם, וגם לא תצטרכו להגיש דוחות מע"מ לרשות המיסים. הסטטוס של עוסק פטור ממע"מ מיועד לעסקים עם הכנסות לא גבוהות מדי (כ-10,000 ש"ח בחודש בממוצע), מה שהופך אותו לאידיאלי עבור מיזמים חדשים ועסקים קטנים שמתחילים את דרכם ועובדים על צבירת לקוחות והכנסות.
לפני שתפתחו את העסק תצטרכו להירשם ברשות המיסים כעוסק פטור או מורשה, ואם אתם מצפים שההכנסות השנתיות שלכם לא יעלו על 120,000 ש"ח תוכלו להירשם כעוסק פטור. שימו לב שיש מקצועות הנחשבים "מקצועות חופשיים", המחייבים את העוסקים להירשם כעוסק מורשה גם אם ההכנסות שלהם אינן גבוהות, למשל מהנדסים ואדריכלים, רופאים, שמאים, עורכי דין, רואי חשבון ועוד. זה לא ממש רלוונטי אליכם כבעלי עסק לשיפוץ, אבל חשוב שתכירו את החובה הזאת של החוק.
תכנון העסק
לפני שמגיעים לעניינים הבירוקרטיים של פתיחת עסק בישראל צריך לתכנן אותו. זה אומר שעליכם לערוך סקר שוק ולבדוק מיהם המתחרים שלכם ומה הם מציעים ללקוחות, מיהו קהל היעד הפוטנציאלי שלכם ואיך אתם יכולים להציע משהו מיוחד שיגרום לכם להתבלט בנוף. התכנון הזה יעזור לכם לבנות אסטרטגיית ניהול של העסק, לתמחר נכון את השירותים שלכם ולבחור את סוג המוצרים והשירותים שתספקו ללקוחות. התכנון הזה הוא הבסיס להקמת העסק שלכם, ולאחר שהוא ייפתח תוכלו לשנות את האסטרטגיות שלכם כל הזמן, ולהיעזר באנשי מקצוע כמו יועץ עסקי או רואה חשבון.
הגיע הזמן לרשום את העסק
אחרי שנרשמתם כעוסק פטור הגיע הזמן לרשום את העסק ברשויות, כדי שתוכלו לפעול בצורה חוקית. בחרו שם לעסק המשקף את השירותים שלכם ולאחר מכן רשום אותו ברשויות הממשלתיות הרלוונטיות כמו רשם החברות, רשות המיסים, ביטוח לאומי, הרשות המקומית שאתם פועלים בה ועוד. משום שאתם פותחים עוסק פטור לא תצטרכו להתלבט יותר מדי בצורת ההתאגדות של העסק, ולצד זה תצטרכו גם לשלם אגרות רישום ולפתוח חשבון בנק עסקי. את רוב ענייני הרישום, כולל פתיחת עוסק פטור, תוכלו לעשות בקלות באתרי הרשויות הרלוונטים ומבלי לצאת מהבית, אבל אם אתם בכל זאת מסתבכים אתם יכולים להיעזר ברואה חשבון כדי לאסוף את כל המסמכים הנדרשים ולוודא שהרישום מלא ותקין.
הגדרת ניהול פיננסי
על אף שהעסק שלכם פטור ממע"מ, חשוב לשמור על רשומות פיננסיות מדויקות להתנהלות תקינה מול רשות המיסים וגם הלקוחות והספקים שלכם. חשוב לעקוב אחר כל ההכנסות וההוצאות ולשמור רישום ברור של הרווחים שלכם כדי להוכיח עמידה בסף הפטור ממע"מ. תוכלו להשקיע בתוכנת הנהלת חשבונות פשוטה או לשכור מנהל חשבונות במשרה חלקית כדי להבטיח שכל המידע מאורגן כמו שצריך ואתם מגישים את הדוחות המלאים והמדויקים בזמן.
שווקו את עסק השיפוצים שלכם
השלב האחרון בפתיחת עסק הוא משיכת לקוחות. זהו הזמן להשתמש בפלטפורמות מקוונות, ברשתות החברתיות ובפרסום מקומי כדי להפיץ את הבשורה על השירותים שלכם ולהיחשף ללקוחות חדשים. מומלץ ליצור תיק עבודות המציג תמונות לפני ואחרי של פרויקטים שסיימתם, ולתת דגש על איכות ואומנות כדי לשדר רצינות ומקצועיות. בניית מוניטין של שירות מעולה היא חיונית, בייחוד בענף השיפוץ שבו אנשים משווקים את העסקים שהם נעזרו בהם מפה לאוזן. מומלץ גם לבנות אתר אינטרנט שבו תציגו את היכולות והניסיון שלכם, והוא יהיה מעין כרטיס ביקור דיגיטלי שדרכו לקוחות חדשים יגיעו אליכם.
סיכום
פתיחת עסק לשיפוצים יכולה להיות דרך מצוינת להרוויח כסף מהעבודה שאתם אוהבים, ואם אתם עומדים בתנאים תוכלו להיות עוסקים פטורים שנהנים מפטור ממע"מ. חשוב לעקוב אחר ההנחיות של הרשויות כדי לוודא שאתם רושמים את העסק שלכם בצורה נכונה ופועלים לפי הרגולציות והחוקים בתחום. בהצלחה!